Vår verksamhet

Spelnykter är ett oberoende kunskaps- och utbildningsföretag som specialiserat sig på spelberoende- och spelansvarsfrågor. Syftet med vår verksamhet är att:

  • Sprida kunskap om spelberoende till olika samhällsfunktioner genom utbildning och föreläsning.
  • Diskutera och debattera spelansvarsfrågor.
  • Coacha och vägleda problemspelare och dennes anhöriga.


Vi vänder oss till kommuner, företag, organisationer & föreningar som vill lära sig mer om detta angelägna folkhälsoproblem. Vi erbjuder såväl interna utbildningar på er arbetsplats som öppna utbildningar som vem som helst kan anmäla sig till. Vi verkar över hela Sverige.

Vi vänder oss till spelbolag som vill utveckla sitt spelansvarsarbete och lära sig att kommunicera effektivt och behovsorienterat med sina kunder.

Till dig som har spelproblem eller är anhörig till en spelare erbjuder vi individuell coachning och motiverande samtal (MI).

Det finns många missförhållanden och tragiska livsöden på grund av överdrivet spelande om pengar men kunskapen hos viktiga samhällsfunktioner ökar dessvärre inte i takt med problemets omfattning. Inte heller lagstiftning och spelansvarsåtgärder är anpassade till nya tidens spelmissbrukare. Vi tror att nyckeln till framgång är just kunskap. Vi vill även verka för att politiker och spelbolag tar mer sociala skyddshänsyn i en framtida spelreglering.

Våra utbildningar vilar på en teoretisk bas är baserade på aktuell forskning men även på egna erfarenheter samt kontakter och intervjuer med andra spelberoende och anhöriga.


Spelnykter startades 2007 och är ett registrerat varumärke hos PRV. Spelnykter drivs av Magnus Rydeving som egenanställd och fakturering sker via Frilans Finans. 

Föreläsningar & Kurser

Lär dig mer om spelmissbruk. Vi erbjuder föreläsningar och kurser.

Läs mer...

Läs vår blogg

Välkommen in på bloggen för att läsa våra artiklar om spel och missbruk.

Läs mer...

Motiverande samtal

Tveka inte att höra av dig om du har spelproblem. Vi behandlar med motiverande samtal (MI)

Läs mer...