Motiverande samtal

Motiverande samtal (Motivational Interviewing - MI) är effektivt och leder många gånger till tydliga och bestående beteendeförändringar. Det finns vetenskapligt stöd och studier som förordar användningen av MI vid spelproblem. Vi erbjuder en strukturerad samtalsserie, speciellt anpassad för spelproblematik. Klienten får hemuppgifter mellan varje session. 

Motiverande samtal är en målinriktad vägledning som syftar till att framkalla och stärka en persons motivation till förändring samt att utforska och lösa ambivalens.

Nyckelord inom MI är empati. Vi utgår ifrån den situation klienten befinner sig i och vi jobbar mot de önskvärda mål som klienten uttrycker. Vår uppgift som rådgivare är att vägleda och locka fram resurser hos klienten som gör honom redo för beteendeförändringar. Fokus ligger även på att hitta en strategi för individen att må bra i sin spelfrihet, långsiktigt.

Vi försöker anpassa oss till praktiska omständigheter och hitta en lösning som passar er. Det kan vara en kombination av att träffas på vår mottagning, i er hemmiljö, samtal över telefon, Skype osv. 

Skicka ett mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så tar vi en kontakt med er eller ring direkt till Magnus på telefon 0703-88 17 93.

Coachning


"Om du behandlar en individ som den han är, kommer han att förbli den han är. Om du istället behandlar honom som om han vore den han borde och kunde vara, kommer han att bli den han borde och kunde vara"

Motivation

 

  • Jag vill
  • Jag kan
  • Jag är redo