Uncategorised
Spelberoende steg 1 - Uppsala 9 april
Denna utbildning genomför vi i samarbete med Spelberoendecentrum i Uppsala. Klicka här för information och anmälan till denna heldagsutbildning samt för att läsa mer om spelberoendecentrum och deras verksamhet.
Tag chansen och lär dig mer om ett angeläget samhällsproblem. Vi erbjuder en gedigen heldagsutbildning för dig som vill veta mer om spelberoende. Vi vänder oss till alla intresserade men främst till dig som i ditt arbete möter och vägleder människor såsom skolkurator, socialsekreterare, HR-personal, personal inom primärvård, försäkringskassa, arbetsförmedling osv. Inga förkunskaper krävs.
Överdrivet spelande om pengar påverkar spelarens hälsa och livskvalitet men också produktivitet, arbetsmiljö och studieresultat negativt. En liten andel spelare söker självmant hjälp och det slutar ofta med en "krasch" där det uppdagas att individen har lurat sig själv och flera i sin omgivning. Det är därför angeläget att öka kunskapen hos olika samhällsfunktioner i syfte att kunna upptäcka problemen i tid samt att våga börja samtala om spelproblem.
Vad är spelberoende och hur fungerar det? Vad är ett farligt spel? Hur upptäcker man ett spelmissbruk? Hur fungerar det på svensk spelmarknad och viken behandling är mest effektiv?
Välkommen till vår kursdag så får du svaren.
"Man blir som man umgås"
Boka vår intressanta och lärorika föreläsning "man blir som man umgås". Föreläsare är Jonas Svensson som driver samtalshörnan i Halland. Han arbetar med barn, dator, spel och sociala medier och hans föreläsning har fått ett mycket positivt mottagande. Ämnet är högaktuellt och innehållet är relevant för såväl professionell personal inom socialtjänst och skola som för dig som förälder.
Föreläsningen ger dig förståelse om varför unga tillbringar allt mer tid i cyberrymden. Vad är det för normer, regler och förhållningssätt som faktiskt råder i de sociala medierna?
Med förståelse över hur vi påverkar våra barn med våra egna mobiltelefoner och den sociala press de unga upplever på nätet, kommer du som lyssnare att få en helt annan förståelse över vilken värld de unga lever i.
Förstå hur bygget av identiteten, mobbning, sociala medier och nätdroger fungerar och på vilka sätt det påverkar ditt och dagens ungas liv. Jonas förklarar hur vår online-identitet byggs samman med vår riktiga identitet och vilka konsekvenser det medför för vår psykiska hälsa.
Längd: 60 alternativt 120 minuter.
Antal åhörare: Obegränsat
Pris: Enligt överenskommelse
Föreläsare: Jonas Svensson
Ring 0703-881793 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för frågor eller synpunkter.
Klicka nedan om ni vill göra en bokningsförfrågan eller få en offert. Tillbaka till föreläsningar & kurser.
Webbaserat självhjälpsprogram
SiLabs webbaserade självhjälpsprogram är ett kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat verktyg för hjälp till självhjälp. Programmet utvärderas och uppdateras kontinuerligt för att hålla så hög kvalitet som möjligt.
SiLabs självhjälpsprogram är byggt för att erbjuda hjälp och stöd för de spelare som har svårigheter att kontrollera eller begränsa sitt spelande. Programmet behandlar såväl dataspelsmissbruk som spelberoende om pengar.
- Båda dataspel & pengaspel
- Obegränsat antal behandlingar
- Introduktionsutbildning & handledning
- Baserat på KBT & MI
Programmet bygger på olika kapitel som arbetas igenom utifrån personlig målsättning och screeningresultat. I varje kapitel får spelaren tillgång till kunskap och vägledning i form av test eller video. Spelaren får också jobba med frågor som behandlar kapitlets tema.
I jämförelse med traditionell behandling är kostnaden för detta självhjälpsprogram låg. Dessutom har programmet visat mycket goda behandlingsresultat som också stått sig vid uppföljning.
Många användare uppskattar den flexibilitet som programmet erbjuder. I och med att självhjälpsprogrammet är webbaserat så jobbar spelaren med programmet när och var det passar. Utvärderingar har visat att spelarna uppfattar designen och pedagogiken som användarvänlig.
Programmet vilar på en teoretisk bas med metoder från kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal (MI). Programmet är åtta veckor långt och klienten arbetar självständigt via internet. En gång i veckan samtalar klienten med en behandlare/kurator.
Programmet säljs nu i ett paket tillsammans med Gamtest till gymnasieskolor för endast 10.500 kr + moms per skola för obegränsat antal elever under 1 år, inklusive utbildning och handledning.
Vill du veta mer eller beställa ett paket så kontakta spelnykter på tel: 0703-88 17 93 eller via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Spelnykter i samarbete med: