Webbaserat självhjälpsprogram

SiLabs webbaserade självhjälpsprogram är ett kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat verktyg för hjälp till självhjälp. Programmet utvärderas och uppdateras kontinuerligt för att hålla så hög kvalitet som möjligt.

SiLabs självhjälpsprogram är byggt för att erbjuda hjälp och stöd för de spelare som har svårigheter att kontrollera eller begränsa sitt spelande. Programmet behandlar såväl dataspelsmissbruk som spelberoende om pengar.

  • Båda dataspel & pengaspel
  • Obegränsat antal behandlingar
  • Introduktionsutbildning & handledning
  • Baserat på KBT & MI

Programmet bygger på olika kapitel som arbetas igenom utifrån personlig målsättning och screeningresultat. I varje kapitel får spelaren tillgång till kunskap och vägledning i form av test eller video. Spelaren får också jobba med frågor som behandlar kapitlets tema.

I jämförelse med traditionell behandling är kostnaden för detta självhjälpsprogram låg. Dessutom har programmet visat mycket goda behandlingsresultat som också stått sig vid uppföljning.

Många användare uppskattar den flexibilitet som programmet erbjuder. I och med att självhjälpsprogrammet är webbaserat så jobbar spelaren med programmet när och var det passar. Utvärderingar har visat att spelarna uppfattar designen och pedagogiken som användarvänlig.

Programmet vilar på en teoretisk bas med metoder från kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal (MI). Programmet är åtta veckor långt och klienten arbetar självständigt via internet. En gång i veckan samtalar klienten med en behandlare/kurator.

Programmet säljs nu i ett paket tillsammans med Gamtest till gymnasieskolor för endast 10.500 kr + moms per skola för obegränsat antal elever under 1 år, inklusive utbildning och handledning.  

Vill du veta mer eller beställa ett paket så kontakta spelnykter på tel: 0703-88 17 93 eller via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Spelnykter i samarbete med: